Rólam

Ismerj meg picit jobban

Előadóművész

Almási Mihály

Üdvözöllek kedves látogató, Almási Mihály vagyok, előadóművész. Amióta az eszemet tudom mindig is álmodoztam, viccesedtem, nevettem, bolondoztam, kiskoromra visszaemlékezve szinte mindenhol csillogtattam a tehetségemet.

Énekkarban énekeltem, zenéltem, ahol csak lehetett táncoltam, diszkó bajnokságon, jelmezes farsangon és szavalóversenyen nyertem, nem voltam szégyenlős, szerettem magam produkálni. E mellett a rajzhoz, a festéshez, a díszítéshez, a varráshoz is jó kézügyességemvolt, így sok dicséretet kaptam. A szép dolgok, a művészet, a zene és a színpad egyformán vonzott. Azt gondolom ezek a dolgok nem állnak messze egymástól. Bátran ki merem jelenteni, hogy jó adottsággal és tehetséggel rendelkeztemmár akkor ezen a téren, boldog voltam ettől és egyben fontosnak is éreztem, hogy komolyabban foglalkozzam ezzel,  így mosolyt csalhatok az emberek arcára. „Pályafutásom” előtt a Simon Ferenc Bőr és Cipőipari szakközépiskola tanulója voltam, majd pár év elteltével 1990-ben volt szerencsém bele kóstolni a cukrász szakma izgalmas és csodás világába. Később végzett cukrászként is már neves Hotelekben (mint pl. Rege és Pilvax) készíthettem a finomabbnál finomabb tortákat, süteményeket. Azóta is szerelmese vagyok a cukrászatnak és a gasztronómiának. Idő közben néptáncot tanultam egy rövid ideig Budapesten a Vadrózsák nevű néptánc együttesnél Berdó Juditnál és a Latin – Standard táncok egy részét pedig a FMH-ban Benkő Zsófi Bessenyei- és Csokonai-díjas táncpedagógustól leshettem és sajátíthattam el.

Kisfilm

zenés slide show

Ebben az időszakban

Színész - Modell - Táncos

 

1995-ben végeztem a Komlósi Oktatási stúdióban Modell és Színész tanfolyamon, ahol a sok nagyszerű tanárok közül Böröndi Tamás színésznek sokat köszönhetek. Ezt követően a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által Hivatásos előadóművészként végeztem. A vendéglátói elfoglaltságom alatt egy idő után a próbák, a reklámfilm forgatások és az egyéb előadóművészi munkáim egész embert kívántak. Így jött el az idő, hogy csak ezen az úton haladjak tovább. Sok év elteltével Ausztria, Németország, Svájc és Japánt megjárva egy itthoni céges rendezvény fellépés alkalmával egy különleges musical színésznőt ismerhettem meg. Ő Oldroyd Barbara. A muzsika hangja, a Hello Dolly, a Pók asszony csókja, és még sorolhatnám mennyi nagyszerű darab főszereplője. Ének tudása, érzékisége, tisztasága és tehetsége egyedülálló és lenyűgöző. Az ének tanítás mellett nagyon sok tapasztalatot, segítséget és szeretetet kaptam tőle. Sokat dolgoztunk együtt. A mai napig tart a kapcsolatunk. Visszakanyarodva kb. 10 éve egy Mikulás műsorral leptük meg a gyerekeket ahol is mindegyikünk örömére tovább gondolkodtunk mivel lehetne még segíteni és mit lehetne adni gyerekeknek, úgy gondoltam ez jól állna nekem, hiszen önzetlenül, tiszta szívből tudnám csinálni, ez az egyik igazi énem.

2003-ban a TV2 műsorán óriási sikerrel futott a Dalnokok ligája zenés vetélkedő, ahol elismert hazai együttesek mérték össze tudásukat. Ebben a műsorsorozatban kedves táncos kollégámmal Márkus Imivel és Mary Zsuzsi táncdal énekessel együtt alkottunk csapatot. A kitűnő hangulatban zajló kilenc rész alatt volt szerencsém megismerni nagyon sok tehetséges zenészt, énekest, és legfőképp Galler Andrást, azaz Indiánt. A későbbi években az ő általa rendezett számos videó klipben volt szerencsém szerepelni, kibontakoznom. Én úgy látom, hogy Indi a hazai művész élet egyik legjobb klip rendezője, kreativitása és folyton megújuló ötletei mindenkit megcsodálkoztat és elkápráztat, nagyon sokat köszönhetek neki. Az ő és Kispál Anita táncos-koreográfus segítségével sikerült a Víg és Pesti színház darabjaiban részt vennem 2009-től mint táncos-énekes. Kiemelném a Dzsungel könyvét és Pán Pétert, amit nagyon szerettünk játszani, hihetetlenül jó egy gyerek darabban részt venni! Számomra itt végleg megérett bennem az idő, az indíttatás hogy gyerekekkel (is) foglalkozzak, így jó pár év elteltével hálás vagyok a sorsnak, hogy folyamatosan találkozhatok velük, és örömet okozhatok nekik.

Rólam mondták

Kíváncsi vagy mit mondanak rólam?

Vélemények