A bohóc

Üdvözöllek kedves látogató, Almási Misi vagyok, előadóművész

Hiszek a nevetés erejében és a nevettetés nemes művészetében, melyet hiteles és értékteremtő törekvésekben szeretnék megmutatni a világnak. Gazdag életpályámnak, szenzitív személyiségemnek, velem született tehetségemnek és sokat fejlesztett képességeimnek köszönhetően, mára büszkén elmondhatom magamról, hogy frenetikus boldogságot jelent a hivatásom, és ezáltal még több ihletet és inspirációt nyerek a mindennapokban. A játék és a művészet kifinomult, ízléses elegyítése egy káprázatos és fantáziadús világot alkot, ahol a főszerepben a gyerekek állnak, és akiknél csodálatosabb közönséget nem kívánhatnék magamnak.

1980

Az 1980-as évek közepén néptáncot tanultam Budapesten a Vadrózsák nevű néptánc együttesnél Berdó Juditnál, a latin és standard táncok egy részét pedig az FMH-ban Benkő Zsófi Bessenyei-és Csokonai-díjas táncpedagógustól leshettem és sajátíthattam el. Életre szóló élményeket, komoly jellemformáló értékeket nyertem a hazai tánc-, és mozdulatmûvészet eme két jeles személyiségétől.

1995

1995-ben végeztem a Komlósi Oktatási stúdióban Modell és “Színész” tanfolyamon, ahol a sok nagyszerű tanárok közül Böröndi Tamás színésznek sokat köszönhetek, majd ezt követően a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által Hivatásos előadóművészként végeztem.

1997

Ausztria, Németország, Svájc és Japánt megjárva a műsorainkkal hazatérve egy itthoni céges rendezvény fellépés alkalmával különleges musical színésznőt ismerhettem meg, Dorogi Barbara művésznőt. A muzsika hangja, a Hello Dolly, a Pók asszony csókja, és még sorolhatnám mennyi nagyszerű darab főszereplőjét, akinek énektudása, érzékisége, tisztasága és tehetsége a kezdetektől fogva lenyűgözött. Az énektanítás mellett rengeteg tapasztalatot, segítséget és szeretetet kaptam tőle; hosszú évekig dolgoztunk együtt, büszkeséggel tölt el, hogy kapcsolatunk örökké tartó barátsággá érett.

2003

2003-ban az egyik kereskedelmi csatorna műsorán óriási sikerrel futott a Dalnokok ligája zenés vetélkedő, ahol elismert hazai együttesek mérték össze tudásukat. Fontos állomást képviselt az életemben, hogy ebben a műsorsorozatban kedves táncos kollégámmal, Márkus Imivel és Mary Zsuzsi táncdalénekessel alkothattunk egy csapatot. A kitűnő hangulatban zajló kilenc epizód alatt volt szerencsém megismerni számos tehetséges zenészt, népszerű énekest, ezek közül a legmeghatározóbb találkozást, Galler András, azaz Indián jelentette. A műsort követő években, jó néhány, általa rendezett videoklipben szerepelhettem és mutathattam meg magam, illetve azt hogy mire is vagyok képes. Kétségkívül ő a hazai művészélet egyik legjobb és legelismertebb kliprendezője, aki kreativitásával és folyton megújuló ötleteivel mindenkit elkápráztat.

2009

Indi és Kispál Anita táncos-koreográfus segítségével sikerült a Víg és a Pesti színház darabjaiba bekerülnöm, mint táncos-énekes. Kiemelném a Dzsungel könyvét és a Pán Pétert, amelyekben nagyon szerettem játszani és megtapasztalhattam, hogy milyen hihetetlenül lélekemelő érzés gyerekdarabokban részt venni. Úgy vélem, hogy ekkorra már végleg megérett bennem az elhatározás, hogy gyerekekkel (is) foglalkozzak, igaz, sok és mozgalmas év kellett amíg eljutottam idáig, de bátran kijelenthetem, hogy végtelenül hálás vagyok a sorsnak azért a kivételes lehetőségért, hogy folyamatosan találkozhatok velük, közöttük lehetek és hogy örömöt szerezhetek nekik.

2018

Mondhatni, hogy az utóbbi években a megérett valódi énemet három területen élem meg, ahol a kihívásokkal teli céljaim megvalósítása által egészséget, örömöt és boldogságot nyerhetek.

A mindennapokban az életem egyik legfontosabb része,  - az örök gyerek mentalitásomból fakadóan -, az a gyerek és családi műsorok, programok szerkesztésével, tervezésével telik, amiben természetesen a mára már kialakult kreatív csapatom segítségére is támaszkodva érhetjük el a sikereinket. A csodák világának megteremtése a gyerekek számára játékkal lehetséges, ezért jó és ötletgazdag játékokkal segítünk nekik az érzelmeik kifejezésében. A szemünk előtt tartva egyformán a hagyományörző és picit a modern divatirányzatot követve, napról napra igyekszünk gyerekközpontú programokat létrehozni.

Ugyan ebben az életemben nagyon fontos számomra, hogy megmaradjak a felnőtteknek szóló énekes-táncos- szórakoztató műfajnál is, hiszen óriási élménnyel gazdagít egy-egy fellépésünk egy felnőtt szülinapon, vagy akár egy nyugdíjas találkozón. Kohut Manyi színpadi partnernőm személye elengedhetetlen a sikersorozatainkhoz. Úgy gondolom, hogy kortalan típusomból adódóan nincs alkalmam kifutni az életkoromból, így a saját és közönségem örömére még hosszú ideig szórakoztathatunk.

Nem utolsó sorban pedig a lételememhez nemcsak a színpad, de a mozgás is tartozik. Ebből adódóan mióta az eszemet tudom sportoltam, ami természetesen a további életemet is remélhetően végigkíséri majd. Fontosnak tartom, hogy esztétikus legyek a színpadon, ezért a testépítés nagyon lényeges nem csak a külsőségek miatt, de a cselekvésénél, az alkotásnál, a gondolkodásnál és természetesen a lélek gondozásánál is óriási szerepet játszik. A tánc és a fitness különleges párosítása tetszett meg, amikor pár éve találkoztam az alakformálás új módszerével. A zumba névre hallgató kardió mozgásformát kicsit saját ízlésünk, módszerünk és fantáziánk által formáltunk át, így született meg a TÁNCTUNING. A hármas csapatunkban két nagyon fontos személytől kapok óriási szakmai és baráti támogatást. Ők: Tóth Évi és Márkus Imi profi tánc és sportoktatók.

A Tánctuning amellett, hogy zsírt éget, erősít, feszesít, és alakformál, amellett kitűnően oldja az esetleges stresszt. Az első perctől kezdve felpörget, hangulatba hoz, és nagyszerűen hat a közérzetünkre, kívülről belülről megszépít. Ez az egyedi zsírégető táncos óra több féle táncstílusból és mozgás elemből áll, mely könnyen követhető, másolható, és mindenki számára megtanulható.

A saját lelki állapotunk, fantáziánk, és képzeleterőnk által születik meg olykor egy-egy új szám, amitől egyedivé válik. A ritmusérzék fejlődése mellett magabiztosabbá válunk, felszabadít és boldogságot ad

Rólam mondták

Nagyon szívesen fogadom az őszinte visszajelzéseket, már eddig is rengeteg kedves véleményt, konstruktív javaslatot kaptam, amelyekből tanulhatok, illetve erőt meríthetek. A szülőktől és a gyerekektől kapott e-mailek természetesen megtekinthetőek, kíváncsi vagy arra mit mondanak rólam?