A bohóc

Üdvözöllek kedves látogató, Almási Misi vagyok, előadóművész

Hiszek a nevetés erejében és a nevettetés nemes művészetében, melyet hiteles és értékteremtő törekvésekben szeretnék megmutatni a világnak. Gazdag életpályámnak, szenzitív személyiségemnek, velem született tehetségemnek és sokat fejlesztett képességeimnek köszönhetően, mára büszkén elmondhatom magamról, hogy frenetikus boldogságot jelent a hivatásom, és ezáltal még több ihletet és inspirációt nyerek a mindennapokban. A játék és a művészet kifinomult, ízléses elegyítése egy káprázatos és fantáziadús világot alkot, ahol a főszerepben a gyerekek állnak, és akiknél csodálatosabb közönséget nem kívánhatnék magamnak.

Videó

1980

Az 1980-as évek közepén néptáncot tanultam Budapesten a Vadrózsák nevű néptánc együttesnél Berdó Juditnál, a latin és standard táncok egy részét pedig az FMH-ban Benkő Zsófi Bessenyei-és Csokonai-díjas táncpedagógustól leshettem és sajátíthattam el. Életre szóló élményeket, komoly jellemformáló értékeket nyertem a hazai tánc-, és mozdulatmûvészet eme két jeles személyiségétől.

1995

1995-ben végeztem a Komlósi Oktatási stúdióban Modell és “Színész” tanfolyamon, ahol a sok nagyszerű tanárok közül Böröndi Tamás színésznek sokat köszönhetek, majd ezt követően a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által Hivatásos előadóművészként végeztem.

1997

Ausztria, Németország, Svájc és Japánt megjárva a műsorainkkal hazatérve egy itthoni céges rendezvény fellépés alkalmával különleges musical színésznőt ismerhettem meg, Dorogi Barbara művésznőt. A muzsika hangja, a Hello Dolly, a Pók asszony csókja, és még sorolhatnám mennyi nagyszerű darab főszereplőjét, akinek énektudása, érzékisége, tisztasága és tehetsége a kezdetektől fogva lenyűgözött. Az énektanítás mellett rengeteg tapasztalatot, segítséget és szeretetet kaptam tőle; hosszú évekig dolgoztunk együtt, büszkeséggel tölt el, hogy kapcsolatunk örökké tartó barátsággá érett.

2003

2003-ban az egyik kereskedelmi csatorna műsorán óriási sikerrel futott a Dalnokok ligája zenés vetélkedő, ahol elismert hazai együttesek mérték össze tudásukat. Fontos állomást képviselt az életemben, hogy ebben a műsorsorozatban kedves táncos kollégámmal, Márkus Imivel és Mary Zsuzsi táncdalénekessel alkothattunk egy csapatot. A kitűnő hangulatban zajló kilenc epizód alatt volt szerencsém megismerni számos tehetséges zenészt, népszerű énekest, ezek közül a legmeghatározóbb találkozást, Galler András, azaz Indián jelentette. A műsort követő években, jó néhány, általa rendezett videoklipben szerepelhettem és mutathattam meg magam, illetve azt hogy mire is vagyok képes. Kétségkívül ő a hazai művészélet egyik legjobb és legelismertebb kliprendezője, aki kreativitásával és folyton megújuló ötleteivel mindenkit elkápráztat.

2009

Indi és Kispál Anita táncos-koreográfus segítségével sikerült a Víg és a Pesti színház darabjaiba bekerülnöm, mint táncos-énekes. Kiemelném a Dzsungel könyvét és a Pán Pétert, amelyekben nagyon szerettem játszani és megtapasztalhattam, hogy milyen hihetetlenül lélekemelő érzés gyerekdarabokban részt venni. Úgy vélem, hogy ekkorra már végleg megérett bennem az elhatározás, hogy gyerekekkel (is) foglalkozzak, igaz, sok és mozgalmas év kellett amíg eljutottam idáig, de bátran kijelenthetem, hogy végtelenül hálás vagyok a sorsnak azért a kivételes lehetőségért, hogy folyamatosan találkozhatok velük, közöttük lehetek és hogy örömöt szerezhetek nekik.

Rólam mondták

Nagyon szívesen fogadom az őszinte visszajelzéseket, már eddig is rengeteg kedves véleményt, konstruktív javaslatot kaptam, amelyekből tanulhatok, illetve erőt meríthetek. A szülőktől és a gyerekektől kapott e-mailek természetesen megtekinthetőek, kíváncsi vagy arra mit mondanak rólam?