Halloween

halloweenA Brit szigeteken és a Franciaországban élő Kelták november elsején tartják a Samhain ünnepét. A tél kezdete egyben az új évet is jelentette náluk. Ő szerintük az újesztendő előtti napon, az élők és a holtak közötti határ elmosódik, ezért a halottak visszatérnek. Amerikában a 19. század közepén lett népszerű a Halloween ünnepe. A gyerekek ilyenkor jelmezbe bújva házról-házra járva édességet kérnek ajándékba, míg a felnőttek otthon szórakoznak. Természetesen a faragott, kivilágított tökfigura kelléke ilyenkor nélkülözhetetlen.

Bújjunk izgalmasnál izgalmasabb lidérces jelmezbe, és kezdődjön az igazi rémséges felvonulás a boszorkányok, szellemek, csontvázak, drakulák, démonok, feketemacskák, és koboldok társaságában. Nézzük meg hogyan járják el a lányok az igazi boszorkánytáncot, majd megleshetjük a fiúk csontváz erőmutatványait is. És ha befogtuk az összes pókot és denevért a hálóba, akkor jöhet az igazi Halloweenes „finomság”.

De hogy ne ülje meg a hasunkat a “véresszemgolyó torta”, ezért igyunk egy finom “békanyál” frissítőt. És ha még nem volt elég a hátborzongató, vérfagyasztó, félelmetes történetekből, akkor a közösen megidézett szellemjárás után beléphetünk az igazi kripta diszkóba, ahol együtt csöröghetünk a csontvázakkal is.

Szép álmokat!

 

Mikulás

mikulas

Az ajándékosztó Mikulást eredetileg Szent Miklós Püspöknek hívták. A legenda szerint Miklós az ablakba tett ajándékával megmentette a szegény családban élő lányok becsületét. Innen ered az a szokás, hogy a gyerekek a szépen kitisztított cipőjüket az ablakba állítják ajándék reményében.

A modern magyar néphagyomány szerint a Mikulás December 5. éjjelén – December 6. hajnalán meglátogatja a gyermekeket, akik mindig tudni szeretnék mit csinál amikor nem ajándékokat osztogat. Így született meg a Mikulás-legenda, mely szerint az Északi sarkon Finn Lappföldön lakik és rénszarvas szánon közlekedik.

A krampusz táncos, énekes, vetélkedőkkel egybekötött, tréfás, interaktív műsora után játékos diós, mákos bejgli sütéssel folytatódik a Mikulásváró program. Zenekart alapítva énekszóval csalogatják elő a Mikulást, aki gyönyörű ruhájában, és hatalmas piros puttonyával mindenki örömére megérkezik. Mind ezek után a várva várt ajándékcsomagok is kiosztásra kerülnek nemcsak a gyerekek örömére.

 

 

Karácsony

karacsonyA karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden év december 25.-én tartják világszerte. Sok ember ünnepli szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, a templomi ünneplések, a karácsonyi ebéd és az ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint például a karácsonyfa állítás, karácsonyi égők, girlandok és fagyöngyök elhelyezése, díszítése. Ez az egyik legszebb ünnep az évben. Meghitt, Boldog, Békés, Szeretetteljes.

Készüljünk együtt a karácsonyra! Kézműves foglalkozás keretén belül készítsünk karácsonyfa díszeket, majd keressük meg a lehullott “hópelyheket” és öltöztessük fel együtt a fenyőfát. Dalokkal, versekkel köszöntsük a szülőket, és gyújtsunk meg a várva várt csillagszórót. A legvégén pedig lessük meg mit rejt az ajándékdoboz!

Kölyökszilveszter

szilveszter1A Szilveszter név jelentése: erdőben lakó. Az erdőben csend van, az év utolsó napját mégis zajosan ünnepeljük. Miért? Szilveszter ünnepe a VI. században élt Szent Szilveszter pápa nevéhez fűződik, és az újév előestéje. A szilveszteri szokások célja a varázslás, hogy a következő évben egészségben, bőségben, szerencsében, boldogságban legyen részünk. Ezért nagyon fontosak az e naphoz kötődő lármás szokások, amelyek távol tarthatják a háztól az ártó, rontó erőket. Ehhez a szilveszteri trombitán és a csengőn keresztül a kolompig sok mindent felhasználnak.

Misi bohóc szilveszteri cilinderes köszöntője után a legbátrabb kisfiú és kislány kéményseprőt keresi, akik először egy fekete színű mókás kéményseprő ruhába bújva, majd egy hosszú játékkéménybe ereszkedve mérik össze a tudásukat. A további résztvevő gyerekek, négylevelű lóhere matrica medált kapnak, amire szerencse számokat gyűjthetnek. Folytatásként a “négylevelűtánc”-ban  próbálhatják ki magukat, majd egy “kocsonyafőző” versenyen vehetnek részt, amiben megtudhatjuk, hogy ki lesz az év szakácsa, és szakácsnője. A legjobbak között egy kölyökpezsgőt sorsolunk ki, és végezetül a malac füle-farka húzó verseny után kiderül, hogy ki nyeri el az év utolsó napján az arany, ezüst, ill. a bronz szerencsepatkót. Az Ó év búcsúztatása után együtt koccintunk, és így kívánunk mindenkinek Nagyon boldog új esztendőt!

 

 

 

Farsang

karnevalA farsang a vízkereszttől, a hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak. Amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén a “farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami a nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres riói és velencei karneválokat. Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.Űzzük el együtt a telet!

Vedd fel a jelmezed, és indulj Te is a farsangi felvonuláson! “Süssük”meg a földkerekség legfinomabb fánkját, és vigadjunk kedvünkre. Ne maradj le Te sem a mulatságról, meglátod, ma mindenki veled táncol!

 

Húsvét

husveti-nyusziA húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március és április hónapban tartanak. Ezen a napon sok népszokás él, például a locsolkodás, a hímes tojás festés és az ajándékozás. A víz megtisztító, erejébe vetett hit az alapja e szokásnak, mely idővel mint kölnivel való locsolás maradt fent napjainkig.

A húsvéti nyuszi készen áll arra, hogy elhívd, és játszatok együtt. A fiúknál megtartott locsoló versmondó verseny, és a csirkefogó futam után, ha még nem fáradtál el és kedved is tartja, akkor megkereshetitek a kertben az eldugott hímes tojásokat. Kellemes ünnepeket!

 Gyereknap

gyermeknapEz a nap más, mint a többi, ezt TE is jól tudod! Bizony hogy más, hiszen egy évben egyszer van nemcsak szülinap, hanem Gyereknap is. És ez a miéééééénk! Hurrááá!

Május utolsó hétvégéjén, vagy akár egész májusban bohóckodjunk egyet! Alakítsunk egy jó kis nagy zenekart! Mókázzunk, viccesedjünk, hiszen ez a Te napod! Misi bohóc és barátai, garantáltan az egyik legjobb szórakozást ígéri Neked!

 

BÁRMILYEN KÍVÁNSÁGOT MEGVALÓSÍTUNK

A nevetésekkel teli színes műsorunk garantáltan az egyik legjobb szórakozást nyújtja kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt! A fent leírt műsor program csak ötletként, ízelítőként szolgál, természetesen bármi más kívánságot igyekszünk megvalósítani.

Érdeklődés